Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleşiyor

Emekli Bayram İkramiyelerine Zam Yapıldı: İkramiye 4 bin TL’ye Çıktı

Bu yıl emekli bayram ikramiyelerine bir artış yapıldı. Yüzde 33,33 oranındaki zamla birlikte, emekli ikramiyesi 3 bin TL’den 4 bin TL’ye çıkarıldı. Böylece emekliler, yıl içerisinde Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere toplamda 8 bin TL ikramiye alacak.

İkramiye Ödemelerinde Geri Sayım Başladı

Kurban Bayramı bu yıl 6 Haziran Cuma günü başlayacak. İlgili bakanlık ve kurumlar henüz net bir tarih açıklamasa da, ödemelerin bayramdan önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

İkramiyelerin 2-5 Haziran tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılması öngörülüyor.

Önceki dönemlerde olduğu gibi bu yıl da ödemeler, emeklilerin tahsis numaralarına göre gerçekleştirilecek. Tahsis numarasına göre belirlenen kesin ödeme takvimi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak.

Dul, Yetim ve Ölüm Aylığı Alanlar da Yararlanacak

Emekli ikramiyesi sadece emeklilere değil, dul ve yetim maaşı alan vatandaşlara da belirli oranlarda ödenecek. Bu oranlar şu şekilde belirlendi:

Eşi hayatta kalan ve çocuk olmayanlara: yüzde 75 oranında (3.000 TL)

Eşi ve çocuğu olanlara: yüzde 50 oranında (2.000 TL)

Ölüm aylığı alanlara: yüzde 25 oranında (1.000 TL)

Hisse oranına göre yapılan bu ödemelerle, vefat eden sigortalının yakınları da bayram öncesi destekten faydalanabilecek.

Kimler Bayram İkramiyesi Alabiliyor?

Bayram ikramiyesi alabilecek gruplar şu şekilde sıralanıyor:

  • SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, malullük, ölüm veya vazife malullüğü aylığı alanlar
  • Sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri sahipleri
  • Şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları
  • Terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri
  • Şampiyon sporcular

Related Posts

Kriz kapıda: Çatal bıçaktan tencereye büyük zam yolda!

Paslanmaz çelikte Çin ve Endonezya menşeli ürünlere yönelik anti damping soruşturması, mutfak eşyasından otomotive kadar birçok sektörde fiyat artışlarını tetikleyebilir. PASİD Başkanı Arslan Küçükemre, olası vergiler ve soruşturma sonucuyla iç piyasada maliyetlerin artacağı, ihracat gücünün zayıflayacağı uyarısında bulundu.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …