Çin ile havacılıkta yeni dönem! 15 yıl sonra sefer hakkı artıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Sivil Havacılığının Çin’le Yeni Anlaşmasını Duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında 13 Mayıs 2025 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Pekin’de gerçekleştirilen görüşmelerin Türk sivil havacılığı için büyük bir diplomatik ve sektörel başarıya işaret etti.

Haftalık Yolcu Seferi Hakkı 21’den 49 Frekansa Yükseldi

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Çin arasında yapılan anlaşmanın 15 yıl aradan sonra sefer haklarında gerçekleştirilen ilk artış olduğunu belirtirken, “İki ülke arasındaki haftalık yolcu seferi hakkını 21 frekandan 49 frekansa çıkardık. Çin gibi küresel bir pazarda, Türk sivil havacılığı yeni bir dönemi başlatıyor.” dedi. Uraloğlu ayrıca, Türk hava yolu şirketlerine Chengdu, Xi’an ve Urumçi şehirlerine uçuş başlatma imkanı sağlandığını da vurguladı.

Kargo Alanında Çifte Kazanç

Bakan Uraloğlu, Çinli taşıyıcıların hava kargo taşımacılığı seferlerine başlamasıyla haftalık 14 frekans olan kargo hakkının 28 frekansa çıkarılacağını belirtirken, “Bu artış, Türk hava taşımacılığının Asya-Pasifik bölgesinde lojistik gücünü artıracak ve sürdürülebilir hale getirecek. Yolcu ve kargo kapasitesindeki bu artış, İstanbul Havalimanı’nı Doğu ile Batı arasındaki önemli küresel bir aktarma ve lojistik merkezi haline getirecek.” şeklinde konuştu.

Asya-Pasifik’te Stratejik Yükseliş

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin son zamanlarda Tayland, Hong Kong ve Avustralya ile imzaladığı anlaşmalara dikkat çekerek, “Şimdi Endonezya ve Singapur ile görüşmelerimiz devam ediyor. Türk havayolu şirketleri, sadece uçuş yapmıyor; aynı zamanda kıtalar arası bağlantılar kuruyor. Asya-Pasifik bölgesinde rekabeti belirleyen bir oyuncu haline geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Tazesi 100 kurusu bin lira

TÜİK’in bu yıla ilişkin bitkisel üretim tahminine göre, kayısı üretiminin geçen yıla göre yüzde 65 azalması bekleniyor. Bu azalışa yol açan zirai donun etkili olmadığı bölgelerde yetişen kayısılar bugünlerde pazar ve marketlerde kilosu ortalama 100 …

Çin’den gelen veriler çelik fiyatlarını ateşledi

Çelik inşaat demiri vadeli kontratları, geçtiğimiz haftaki düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Pazartesi günü ton başına 3.000 yuan seviyelerine tırmanan fiyatlar, Çin’den gelen ekonomik verilerin yatırımcılarca olumlu değerlendirilmesiyle …

TÜED: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek seyyanen zam çağrısında bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Ergün, emeklilerin toplumun en düşük gelir grubunu oluşturduğunu vurguladı …

Bakan Uraloğlu açıkladı: Geçiş ücreti yüzde 15 artırılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren Türk boğazlarından uğraksız geçiş yapan gemiler için uygulanan ücretlerde artışa gidileceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu’nun yazılı açıklamasına göre, Montrö Sözleşmesi …

“Müreffeh yarınlara ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışacağız”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde konuşan ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın; “Biliyoruz ki; ‘Gerçek rekabet; kan ve gözyaşıyla değil, alın teri ve üretimle olur’. Hak, adalet ve üretim temelli düzenler; tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirecektir. İnşallah müreffeh yarınlara ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışacağız” dedi.

Altının 5 bin 500 lira olacağı tarihi açıkladı: Duyan kuyumcuya koştu

İsrail ve İran arasında yaşanan gerginliğin ardından altın yine yatırımcının güvenli limanı oldu. İsrail’in İran’a füze saldırısı sonrası ons altın, 22 Nisan’dan bu yana en yüksek seviye olan 3444 dolara tırmanırken Kapalıçarşı’da 3432 dolardan işlem …