İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

İŞKUR Raporuna Göre En Fazla Eleman İhtiyacı Olan Meslekler Belli Oldu

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla zorluk çekilen meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık ilk sıralarda yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ülkenin üreten ve istihdam olanaklarını genişletmeyi hedeflediğini belirterek, politikalarını bu doğrultuda şekillendirdiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

86 BİN İŞ YERİYLE GÖRÜŞME YAPILDI

Bakan Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan 2024 İşgücü Piyasası Araştırması sonuç raporlarının yayımlandığını ve 2 kişi üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeriyle görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. En fazla iş gücü ihtiyacının imalat sektöründe olduğunu belirten Işıkhan, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde yüzde 29,7 oranında açık iş bulunduğunu dile getirdi.

EN ÇOK AÇIK İŞİN BULUNDUĞU MESLEKLER

İŞKUR raporuna göre, en fazla açık işin bulunduğu meslekler arasında garsonluk, dikiş makineciliği, satış danışmanlığı, temizlik görevliliği, gazaltı kaynakçılığı, kasiyerlik, paketleme ve konfeksiyon işçiliği ile yük ve yolcu taşımacılığı şoförlükleri yer alıyor. Eleman temininde en çok zorluk çekilen mesleklerin başında garsonluk gelirken, onu dikiş makineciliği, kaynakçılık, temizlik görevliliği, sıvacılık, satış danışmanlığı, yük ve yolcu taşımacılığı şoförlüğü ve gazaltı kaynakçılığı takip ediyor.

GELECEĞİN MESLEKLERİ BELİRLENDİ

Raporda, geleceğin meslekleri olarak öne çıkması beklenen alanlar arasında yazılım ve inşaat mühendislikleri, yapay zeka, e-ticaret ve bilişim uzmanlıkları, yapay zeka geliştiriciliği, dil ve konuşma terapistliği ile CNC operatörlüğü yer alıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Erdem Aksoy – Ekonomi

Related Posts

Devamsızlıktan kalma var mı 2025? MEB açıkladı! Lisede, ortaokulda devamsızlık hakkı kaç gün, devamsızlık kaç gün olursa sınıfta kalınır?

Lisede, ortaokulda devamsızlık hakkı kaç gün 2025 Haziran ayı ile birlikte araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldığını açıkladı. Buna göre liselerde devamsızlık hakkını dolduran öğrencilere yeni kurallar uygulanacak. Belge alma, sınavlara girme ve ders devamı ile ilgili alınan kararlar doğrultusunda, lisede devamsızlık hakkı kaç gün? sorusu da gündeme geldi. Özürlü özürsüz devamsızlık süresi Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te yer alıyor. Peki, devamsızlıktan kalma var mı 2025? Lisede, ortaokulda devamsızlık hakkı kaç gün, devamsızlık kaç gün olursa sınıfta kalınır? İşte detaylar…

TEKNOFEST İstanbul tarihleri 2025 || TEKNOFEST İstanbul ne zaman ve nerede yapılacak?

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 2025 yılında İstanbul’da teknoloji tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan TEKNOFEST İstanbul, 54 ana kategori ve 127 alt kategorideki yarışmalar, hava gösterileri, teknoloji sergileri ve yenilikçi etkinliklerle gençlerin ve profesyonellerin geleceğin teknolojilerine yön vermesine olanak sağlayacak. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine ivme kazandıran bu dev organizasyon, her yaştan katılımcıyı bilim, teknoloji ve havacılık coşkusuyla buluşturacak. Peki, 2025 TEKNOFEST İstanbul ne zaman ve nerede yapılacak?

Lise çağındaki öğrencilere cep telefonu yasağı resmen duyuruldu! Gelecek dönem itibariyle başlıyor!

Özellikle sosyal medya kullanımının da yaygınlaşmasıyla birlikte öğrencilerin derslere odaklanmasını zorlaştıran ve dikkatlerini dağıtan cep telefonları için önemli bir karar alındı. Öğrencilerin derslerdeki performansını ve öğrenme verimliliğini olumsuz etkileyen okul döneminde cep telefonu kullanımı, eğitimcilerin de radarında yer alıyor. Sınıfta cep telefonu kullanan öğrencilerin ders materyalinden uzaklaştığı ve öğretmenin sınıf kontrolünü zorlaştırdığı araştırmalara da konu olurken, bu denetim süreci bazı ülkeler tarafından yasaklarla desteklenebiliyor. İşte, son örneği İtalya’da görülen lisede cep telefonu yasağı hakkında son gelişmeler

MEB eğitim öğretim yılı takvimi 2025 – 2026 || Gelecek sene okullar ne zaman açılacak, ara tatil ve sömestr tatili ne zaman?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini resmi olarak duyurdu. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından merakla beklenen takvimde, okulların açılış tarihi, ara tatil dönemleri, sömestr tatili ve yaz tatili başlangıç tarihleri netleşti. Öğrenciler 3 aylık yaz tatilinden sonra yeni öğretim yılına eylül ayında başlayacak. Peki, 2025 okullar ne zaman açılacak? 2025 – 2026 ara tatil tarihleri belli oldu mu? İşte MEB 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi!

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2025? ÖSYM YKS sınav sonuçları için resmi tarihi duyurdu

YKS sınav sonuç tarihi 2025 ÖSYM sınav takvimi ile belli oldu. Üniversite sınavının oturumları olan TYT, YDT sınavları 21-22 Haziran tarihinde sona erecek. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınavı oturumlarının ardından gözler YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrilecek. ÖSYM tarafından üniversite sınavı tarihi kamuoyuyla paylaşıldı. Peki, Temel Yetenek Testi – TYT, Alan Yetenek Testi – AYT ve Yabancı Dil Seviye Tespit Testi – YDT olarak üç oturumdan oluşanYKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilip araştırılan 2025 YKS sonuç tarihi…

MEB’den LGS’ye girecek adaylara öneriler

“Sınav için göstermiş olduğunuz çabayı hatırlayarak motivasyonunuzu yüksek tutabilirsiniz”