Közlenmiş kapya biber mezesi tarifi, nasıl yapılır?

Mezeler, her yemeğin yanına yakışan, pratik ve kolay hazırlanabilmesiyle bazen ana yemeğin yanına yapılacak en kurtarıcı eşlikçilerdendir. Et, balık ve tavuk gibi ana yemeklerin yanına közlenmiş kapya biber mezesini tercih edebilirsiniz. 

İşte lezzetiyle ana yemeğinizden rol çalacak, közlenmiş kapya biber meze tarifi…

KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER MEZESİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Malzemeler;

  • 4 adet kapya biber,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1 avuç iri çekilmiş ceviz içi,
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz,
  • 1 tutam kıyılmış dereotu,
  • Yarım limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi (isteğe bağlı),
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

  • Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın.
  • Kapya biberleri güzelce yıkayın ve sap kısmından oyarak çekirdeklerinden arındırın.
  • Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin ve fırına verin.
  • Yaklaşık 15 dakika biberler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen biberleri soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve iri bir şekilde doğrayın.
  • Derin bir karıştırma kabının içerisine doğradığınız biberleri alın ve üzerine rendelemiş oluğunuz sarımsağı ilave edin.
  • Maydanoz, dereotu, sirke, limon, tuz, zeytinyağı ve cevizleri de ekleyip güzelce harmanlayın.

Servis tabağına aldığınız közlenmiş kapya biber mezenizi isterseniz çırpılmış yoğurt ile seviş edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir