Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

TAYSAD, Avrupa Dışındaki Pazarlara Yönelerek Riskleri Azaltıyor

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Avrupa otomotiv endüstrisindeki yavaşlamaya karşı pazar çeşitliliğini artırarak riskleri azaltmayı hedefliyor. TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, Türk tedarikçilerin hem teknolojiye uyum sağlamak hem de üretimi artırmak için bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

ASYA PAZARLARINA ODAKLANMA

Türk otomotiv endüstrisinin ana pazarının Avrupa olmasına rağmen, TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, pazar çeşitliliğini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Birinci, “Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika gibi elektrikli araç üretiminde öne çıkan pazarlara giriş çalışmalarımız artıyor. Özellikle Asya pazarlarında iş birliklerini güçlendirerek Türk tedarik sanayisinin kalitesini bu coğrafyalara taşımak önemli hedeflerimizden biri. Üyelerimizin Kuzey Amerika pazarındaki paylarını artırmak için projeler başlattık” şeklinde konuştu.

ÇİN’DEN GELEN TALEPLERE YANIT VERİYORUZ

TAYSAD, Türkiye’de üretim yapmak isteyen Çinli markalarla iş birliği yapmak için temas halinde. Yakup Birinci, “Yerli üreticilerimiz, Çinli markaların ürün gamları ve üretim takvimlerine yönelik tedarik hazırlıkları yapıyor. Yerli tedarik sanayimiz bu tür yatırımlara hazır durumda. Ayrıca yerelleştirme hedefleri doğrultusunda, bu markaların tedarik zincirlerine yerli katkı sağlanması için çalışmalar yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.

KÜRESEL TEDARİKTE GÜÇLÜ KONUM

TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, bu yılın ilk yarısında sektörün performansını değerlendirdi. Birinci, “İlk 5 ayda toplam araç üretimimiz 632 bin adede ulaştı. İç satışlarda önceki yıla göre %3,1 artış görüldü. İhracatta ise %5,3’lük bir artış sağlandı. Türk otomotiv sanayinin küresel tedarik zincirindeki konumu oldukça sağlam” şeklinde konuştu.

YENİ PROJELERE İHTİYAÇ VAR

  • TAYSAD Başkanı, tedarik sanayisinin gücünün yeni projelerle devam edeceğini belirtti. Yakup Birinci, “Yeni projeler almazsak, ihracatımızda düşüş yaşanabilir. Rekabetçilik için maliyetlerimizi gözden geçirmeliyiz. Yeni mobilite çözümleri ve batarya üretimi gibi alanlarda adımlar atarak rekabet gücümüzü artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

YERLİ TALEPLERE CEVAP VERİYORUZ

  • TAYSAD’ın, Türkiye’de faaliyet gösteren tedarik şirketlerinin %80’inin yerli komponent ihtiyacını karşıladığı belirtildi. Ancak elektrikli araçlar ve yeni teknolojilerle beraber dışa bağımlılığın arttığına dikkat çekildi. TAYSAD, üyelerini bu alana yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyor.

Related Posts

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Xiaomi akıllı gözlüğünü, katlanabilir telefonunu ve akıllı bilekliğini tanıttı

Xiaomi yeni ürünlerini tanıttı. Şirket, akıllı gözlükten, bilekliğe ve yeni kapaklı katlanabilir ekranlı telefonunu tanıttı.

Instagram’ın yeniden paylaşma özelliği kullanıma açıldı

Instagram için yeniden paylaşma özelliği kullanıma açıldı. Farklı uygulamaların bünyesinde yıllardır bulunan özellik, Instagram için yeni kullanıma sunuldu.

Threads spoiler metin özelliğini test ediyor

Meta’nın yükselişteki mikroblog platformu Threads, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliği test sürecine aldı: spoiler metin. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel hesabından yaptığı duyuruyla birlikte, içeriklerin belirli kısımlarını …

Eski Tesla mühendisi hakkında şoke eden suçlama!

Tesla insansız robot projesi Optimus‘a ait gelişmiş el sensörü teknolojilerinin çalındıgi iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bu kapsamda eski çalışan Zhongjie “Jay” Li hakkında hukuki süreç başlatıldı. Şirket tarafından ileri sürülen iddiada Li’nin bu …

Güneş’in güney kutbu ilk kez görüntülendi

Solar Orbiter uzay aracı, Güneş’in keşfedilmemiş güney kutbunu ilk defa gözler önüne serdi. Avrupa Uzay Ajansı ESA ve NASA’nın ortak yürüttüğü bu çığır açan görev, Güneş’in manyetik alanının 11 yılda bir nasıl tersine döndüğünü anlamak için kritik …