Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Sorunlar modern tıpla çözülebilir

Kadın sağlığı üzerine uzmanlaşmış Dr. Mehmet Bekir Şen, kadınların vücutlarıyla ilgili endişelerini ve jinekolojik sorunları konuşmanın utanılacak bir şey olmadığını vurguluyor. Kadınların bu konuları açıkça konuşmalarının önemine değinen Dr. Şen, modern tıbbın bu sorunlara çözüm sunmakta olduğunu belirtiyor.

‘Kadınlar bedenleriyle barışmak için utanmamalı, susmamalı’

Doğum sonrası vücutta meydana gelen değişikliklerle barışmakta zorlanan kadınlar için önemli bir mesaj veren Dr. Şen, doğum sonrası problemlerin çözümü için utanmanın ve sessiz kalmanın gereksiz olduğunu belirtiyor. Toplumda farkındalık yaratmak adına cesurca konuşmanın önemine değinen Dr. Şen, kadınları bedenleriyle barışmaya çağırıyor.

Yaşanılanlar tedavi edilebilir durumlar

Dr. Şen, doğum sonrası yaşanan vajinal gevşeme, idrar kaçırma gibi sorunların tedavi edilebilir olduğunu ve kadınların bu konuları açıkça konuşmaları gerektiğini vurguluyor. Uygulanan bazı tedavilerin kadınların yaşam kalitesini artırdığını belirten Dr. Şen, bu konuları hekimleriyle paylaşmanın önemine işaret ediyor.

Bedeninizi sevin ve kendinize izin verin

Dr. Şen, kadınları vücutlarındaki değişimlere karşı duydukları utanç duygusunu aşmaya çağırıyor. Doğum sonrası yaşanan değişimlerin doğal olduğunu ve kadınların kendilerini sevmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Şen, bedenleriyle barışarak özgüvenlerini kazanmaları gerektiğini belirtiyor.

Toplumsal devrim: Konuşmaktan utanmayın

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, kadınların bedenleriyle ilgili sorunları açıkça konuşarak toplumda farkındalık yaratmalarının önemli olduğunu belirtiyor. Kadınların bedenlerine sahip çıkarak ve yardım isteyerek utanmamaları gerektiğini vurgulayan Dr. Şen, toplum olarak kadınların seslerini daha güçlü duyurmasının desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Related Posts

Yargıtay kararını açıkladı: Sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenler yandı

Yargıtay, sosyal medyada sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenlere ilişkin emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay, sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik niteliğinde yorum yapana verilen cezayı onadı. “Hastanelerde dayak atmaya devam çoğu çok karaktersiz” şeklinde yorum yapan kişi hakkında “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan verilen mahkumiyet, hukuka uygun bulundu.

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor: Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda?

Yorgunluğunuzun sebebi alarm erteleme olabilir!

Yorgunluğunuzun sebebi alarm erteleme olabilir!

A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı

A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.