‘Piyasa iyi niyetli değil hapis olmamasına dua etsinler!’

Stokçuluktan aynı yıl içinde 3 defa ceza alan firmaların kapatılmasını öngören düzenleme Meclis komisyonunda geçti. Yasa teklifi görüşülürken AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, şöyle savundu:

ACIRSAK, ACINACAK HALE DÜŞERİZ

“Her şeye iyi niyetle yaklaşıyoruz bazen ama bazı piyasalar o iyi niyeti kaldırmıyor. Burada bu iyi niyeti suistimal eden birçok sektör ve alanda bence halkımızı kazıklıyor. Burada hiçbir şeyi engellemiyoruz, ticaretini engellemiyoruz, yanlış yapanın ticaretine ‘dur’ diyoruz. Eğer haksız bir şey varsa mahkemeye gidip iptal ettirebilir. Birinci ceza, ikinci ceza, maddi ceza; üçüncüsünde kapatma cezası; hapis cezası vermediğimize dua etsinler. Burada acırsak acınacak duruma düşeriz” diye savundu.

Komisyon üyesi CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, “Adalete bak!” diye Tin’in sözlerine gönderme yaptı. Komisyon Başkanı AKP’li Mustafa Varank da “Birtakım saiklerle gene piyasalarla ilgili sıkıntılarla, yatırımcıyla ilgili sıkıntılarla… Bu yetkiyi alıyoruz, biz böyle önüne geleni kapatacağız demiyoruz ama bu yetki elimizde olmadığı müddetçe insanları caydıramazsınız. Bir de bir firma 3 kere stokçuluktan ceza alıyorsa bir zahmet de kapansın ya, 3 kere, sene içerisinde 3 kere” ifadesini kullandı.

Türker Ateş

SADECE 1 FİRMAYA CEZA UYGULANDI

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal, mevcut uygulamada bir yıl içinde 2 defa stokçuluk cezası verilen bir firma olduğunu açıkladı: “Bugüne kadar sadece bir otomotiv bayisine bir takvim yılı içinde 2 defa stokçuluk cezası uygulandı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir